Urheilufysioterapia — optimoi kehosi toiminta ja liikkuvuus

Henkilö- tai lajikohtaisten suoritustavoitteiden saavuttamiseen. Räätälöimme harjoitukset aina sinun omien tavoitteidesi mukaan, jotta pääset harjoittelussa, liikkuvuudessa ja hyvinvoinnissa täysin uudelle tasolle.

Varaa aika ja aloita matkasi kohti vahvempaa ja liikkuvampaa kehoa.

urheilufysioterapia tampere 01

Miksi urheilu­fysioterapiaan?

Urheilufysioterapian pääasiallisena tavoitteena on mahdollistaa liikkumisen vaatimukset asiakkaan oman tavoitteen mukaisesti.

Harjoittelussa keskitytään kehittämään ja ylläpitämään kehon optimaalista toimintakykyä, liikkuvuutta sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

Käytännön esimerkkejä hyödyistä lajikohtaisiin tavoitteisiin:
– Sulavampi ja tehokkaampi luistelu
– Golfswingin liikerata suuremmaksi ja teknisesti paremmaksi, jolloin liikettä ei tarvitse pakottaa
– Lajisuoritukseen tarvittavat yleiset liikeradat saadaan vaivattomiksi ja tehokkaammiksi vähentäen samalla loukkaantumisriskiä

Urheilufysioterapeutti voi auttaa kaiken ikäisiä ja tasoisia harjoittelijoita, aina urheilijoista vapaa-ajan liikkujiin, saavuttamaan omalle tasolleen soveltuvat tavoitteet sekä voimaan entistä paremmin.

Varaa siis sinäkin aika meille urheilufysioterapiaan, jossa koulutettu urheilufysioterapeutti suunnittelee sinulle sopivan harjoitteluohjelman hyödyntäen FRC-metodia!

Urheilu­fysioterapia

Kehon suorituskyvyn ja liikkuvuuden optimointiin.

94 € / käynti

Jos taas haluat kuntoutusta tai helpotusta vaivaan, valitse fysioterapia.

Mitä asiakkaamme sanovat palvelusta?

stars
urheilufysioterapia tampere 02

Miten toteutamme urheilu­fysioterapiaa?

Alussa selvitämme, minkälaisia tavoitteita sinulla on tai mihin haluaisit apua urheilufysioterapialla. Onko kyseessä esimerkiksi lajisuoritusten parantaminen, yleinen liikkuvuuden lisääminen, ryhdin parantaminen tai tiettyjen liikeratojen tekeminen vaivattomiksi.

Selvitämme myös kysymysten avulla minkälainen liikkuja olet ja onko sinulla aiempaa hoitotaustaa tai loukkaantumisia. Nämä voivat vaikuttaa valittaviin harjoitteisiin ja auttavat ymmärtämään kokonaisuutta paremmin.

Ennen harjoitteiden suunnittelua tarkistamme vielä liikkuvuutesi nykytilan ohjatuilla testeillä.

Jokaisella käynnillä saat henkilökohtaisesti sinulle suunnitellut harjoitteet, joita sinun tulisi tehdä itsenäisesti käyntien välillä ohjeistuksen mukaisesti.

Jotta saat mahdollisimman hyvät eväät itsenäiseen harjoitteluun, suoritamme kaikki esitetyt harjoitteet ensin yhdessä. Saat siis ohjeistusta, missä kunkin harjoitteen pitäisi tuntua, mihin tulisi keskittyä ja miten saat varmistuttua oikeasta tekniikasta itsenäisessä harjoittelussa.

Jokaisen käynnin yhteydessä annamme nykytilaasi sopivat uudet harjoitteet, joita sinun tulisi tehdä itsenäisesti käyntien välillä ohjeistuksen mukaisesti.

Jos haluat saada urheilufysioterapiasta mahdollisimman paljon irti, tulee myös sinun itse sitoutua tekemään töitä tulosten eteen eli suorittamaan suunnitellut harjoitteet. Ei ole kuitenkaan katastrofaalista, jos silloin tällöin harjoitteita ei tule tehtyä yhtä usein, kun on suunniteltu. Näistä on kuitenkin tärkeää kertoa rehellisesti käynnin yhteydessä, niin pyritään löytämään keinoja pitämään motivaatio harjoitteita kohtaan korkealla.

Tullessasi uudelle käynnille, selvitämme alkuun miten itsenäinen harjoittelu on edennyt ja miltä se on tuntunut sekä oletko huomannut harjoitteiden vaikutusta. Tämän jälkeen katsomme, miten aiemmat harjoitteet sujuvat eli onko tapahtunut kehitystä aiempaan käyntiin verrattuna.

Seuraavaksi siirrymmekin uusien harjoitteiden läpikäyntiin.

Nykytilan arviointia suhteutetaan kehitykseesi aiemmista käynneistä, kokemuksiisi harjoitteiden vaikutuksista sekä yhdessä määritettyihin tavoitteisiin. Toisinaan harjoitteet voivat siis olla täysin aiemmista eroavia, kun taas joillain kerroilla osa harjoitteista voivat olla samoja kuin aiemmalla kerralla.

Tarkoituksena on saada aikaan tasaista kehitystä, jolloin on tärkeää saada tiettyihin asioihin toistoja, mutta myös yhtä tärkeää saada keholle uudenlaisia haasteita. Harjoitteiden vaihtelu pitää myös itsenäisen harjoittelun mielekkäämpänä, kun harjoittelu ei ala tuntumaan vain itseään toistavalta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Urheilufysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn sekä suorituskyvyn optimointiin. Urheilufysioterapeutit työskentelevät asiakkaiden kanssa arvioiden ja hoitaen urheiluvammoja, laatien kuntoutusohjelmia sekä harjoitteita liikkuvuuden ja suorituskyvyn kehittämiseen.

Urheilufysioterapia sopii erityisesti urheilijoille ja fyysisesti aktiivisille henkilöille, mutta se voi hyödyttää ketä tahansa, joka haluaa parantaa liikunnallista suorituskykyään. Sitä ei siis ole rajoitettu vain huippu-urheilijoille.

Urheilufysioterapiaan kannattaa mennä, jos on kokenut urheiluun liittyvän vamman, kärsii toistuvasta kivusta liikkuessa, tai haluaa parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä turvallisella ja tehokkaalla tavalla. Urheilufysioterapia on myös hyvä keino vammojen ennaltaehkäisyyn.

Urheilufysioterapiaan ei tarvitse lähetettä eli halutessasi urheilufysioterapiaan voit vain yksinkertaisesti varata ajan.

Varaa aika

Urheilufysioterapiaan suositellaan mukavaa ja joustavaa vaatetusta, joka mahdollistaa vapaan liikkuvuuden. Ylisuuret vaatteet voivat kuitenkin vaikeuttaa liikkuvuuden silmämääräistä arviointia, minkä vuoksi sellaiset eivät ole suositeltavia.

Urheilufysioterapiasta on monenlaista hyötyä. Hyötyjä ovat esimerkiksi vammojen toipumisen nopeuttaminen, suorituskyvyn parantaminen, vammojen ennaltaehkäisy sekä yleisen liikkuvuuden ja voimantuoton kehittäminen. Urheilufysioterapian myötä voit myös oppia ymmärtämään paremmin oman kehosi toimintaa ja liikeratoja.

Jo sadat arkiliikkujat ja huippu-urheilijat ovat kokeneet meidän urheilufysioterapian hyödyt ja pystyt tutustumaan tarkemmin heidän kokemuksiinsa asiakaspalautteet sivultamme.

Kaikki palvelumme, urheilufysioterapia mukaan lukien, suoritetaan toimipisteessämme osoitteessa Voimakatu 16 A, 33100 Tampere. Käynnille tullessa saat harjoittelun suorittaa täydessä yksityisyydessä sillä harjoittelutiloissa ei ole sinun ja fysioterapeutin lisäksi ketään muuta.

Toimipisteellämme on monipuoliset mahdollisuudet harjoitteluun rennossa ilmapiirissä, rock-musiikin säestämänä. Kyseessä ei siis ole mikään synkkä lääkärin vastaanottotila, vaan viihtyisä harjoittelutila tavoitteidesi ja vaivattoman liikunnan saavuttamiseen.

Jos haluaisit urheilufysioterapiaa isommalle ryhmälle tai urheiluseuralle, voit ottaa yhteyttä. Tällöin myös harjoittelu voidaan suorittaa muussa sovitussa tilassa.

urheilufysioterapia tampere 03

Oletko valmiina saavuttamaan tavoitteesi?