Ymmärrän

  • Näyttävät liikkeet näyttävät cooleilta, hauskoilta ja saavat sinut kenties yrittämään niitä itse.
  • Lempi-influencerisi näyttää kovalta tyypiltä ja hän tekee kyseistä liikettä -> sitä sinunkin täytyy tehdä
  • Näyttävä harjoitus instagramissa voi antaa sinulle hyvän haasteen.

Kaikki tämä on täysin ok, mutta valitettava tosiasia on, että usein ”näyttävien” liikkeiden takana on tunti-/viikko- jopa vuosikausien ”tylsien” liikkeiden työ taustalla. ”Tylsien” liikkeiden, jotka eivät kenties saa sinua pysähtymään scrollatessasi Instagramia. Liikkeiden, joilla ei myydä ”Booty blaster 3000” – treeniohjelmia. Liikkeiden, jotka tuovat tuloksia ja avaavat mahdollisuuksia tehdä ”näyttävämpiä” liikkeitä.

Herkästi käy niin, että tylsän/helpon näköisistä liikkeistä ajatellaan, että ne eivät kehitä. Nehän näyttävät niin yksinkertaisilta. Kauemmaksi totuudesta ei juuri pääse.

Useimmiten, olemalla todella hyvä ”tylsissä/yksinkertaisissa” liikkeissä, saat suurimman palkinnon (esim. valmiuden tehdä näyttävempiä liikkeitä) sekä myös harjoittelusi on paljon turvallisempaa.

Näyttävämmät liikkeet voivat olla ajoittain tärkeitä tehdä, mutta niiden ei ole usein hyvä olla harjoitus-/kuntoutusohjelmasi pääfocus.

Hyvä terapeutti tai valmentaja tietää mitä liikkeitä tulee priorisoida harjoitus-/kuntoutusohjelmassa, kun tarkoituksena on kehittää asiakkaan heikkouksia, jotta tälle on mahdollista päästä tavoitteisiinsa.

Joten älä katso ”tylsien/yksinkertaisten/ei näyttävien harjoitteiden yli, ne voivat olla juuri niitä mitä sinä tarvitset.

Haluatko ymmärtää miksi tällaista liikettä tehdään? Haluatko oppia ja oivaltaa miten liikkuvuutta treenataan?

Varaa aikasi urheilufysioterapiaan.